sanew.blogg.se

Tankar, funderingar och händelser i min värld ;)

KLURIGT VÄRRE

Publicerad 2013-07-30 20:07:04 i Allmänt,

Denna värld har en del små saker som förbryllar mig ibland och som jag liksom måste klura på. Försöka räta ut eller jag kanske bara behöver trassla till dem ännu mer. Inte vet jag. Men klura måste jag!

Taisto Miettinen från Finland är en sådan kluring. Han är världsmästare inom sin sport. Det är väl inget konstigt med det kanske, utan mer hur han visste vad han var bäst på.

Tänker att man behöver pröva på olika sporter. Liksom för att känna, uppleva och veta vilken sport man brinner för. Eller inte. Själv har jag aldrig haft behov av att välja någon form av idrott. Men hur gick det då till när Taisto visste vad han var bäst på? Tog han det som för tillfället fanns tillhands?

I finska Sonkajärvi avgjordes mästerskapet. Elva länder deltog. Men finska Taisto tog hem titeln. Världsmästare i kärringkånk! Taisto kånkandes mot segern med frugan Kristiina Haapanen på ryggen. Mäktigt. Annorlunda. Klurigt?

Hur titulerar sig frugan, kan jag undra? Världsmästar-redskap? Krävs det mycket träning för att hänga på en rygg? Om nu partnern inte känner sig riktigt i form, kan Taisto ta vilken kärring som helst och slänga upp på ryggen då? Vad har en kärringkånkare på sig under en tävling?

I Sonkajärvi deltog fyrtiosju par! Makalöst! Imponerande! Fantastiskt! Vilket kärringkånkande det måste varit i byn den dagen. Heja Suomi!           

                                                    Synnerligen ovanligt originellt

                                                    
         
                  
 
 
 

             

 
 

 

 

Om

Min profilbild

sanew

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela