sanew.blogg.se

Tankar, funderingar och händelser i min värld ;)

Utmattande passion

Publicerad 2013-05-31 17:48:05 i Allmänt,

Blir tillfrågad om jag vill vara med på diverse träningsaktiviteter som löpa, gå och allt annat däremellan som verkar vara hur jobbigt som helst. Det roar inte mig. Har liksom aldrig förstått tjusningen med ansträngning till gränsen av kollaps eller svettas så man känner sig som en urvriden, torrlagd svamp Bob fyrkant. Lugnare sporter då? Golf? Har inte tålamod, det krävs oerhörd koncentration. Sedan går allt fruktansvärt långsamt, för att inte tala om all väntan. Vänta på hittan, dittan och dattan. Känner hur det kryper i kroppen och börjar klia av golfallergi bara jag skriver om det!

Sambon köpte mig väldigt fina träningsskor, blir helt utmattad bara av se dem på skohyllan. Jag har förstått att träning för somliga är skönt, lustfullt, uppfriskande och roligt. Jag tillhör inte somliga. Kanske tillhör jag en udda skara människor med egenheter? Ja men varför inte? Det gör jag så gärna. Tycker till exempel att chipsätande är fruktansvärt meningslöst och tråkigt. Chips efter chips ska in i munnen och tuggas och sväljas, tuggas och sväljas. Vet ni hur många chips det är i en påse? Allvarligt! Dessutom så hör jag inte vad de säger på tv om de sänder utan text! Chipsmalandet liksom överöstar ljudet.

Intressen kan bli som en passion för många. Tänker på hästar, stall och ridning. Det har aldrig varit något för mig heller. Troligtvis för att det var en dyr sport som sorterade bort många av den anledningen när jag växte upp. Sedan blev jag jagad av ett hästmonster som gav mig men för livet. Bestämde mig då att om hästarna lämnar mig ifred så gör jag likadant. Förstår att många tjejer rider, gillar hästar och allt som hör till. Blir passionerade. Bra. Fine. Men vad händer sen?

Satt framför tv:n och såg på trav (ingen aning varför jag gjorde det) Vad ser jag då? Vilka sitter i sulkyn? Män. Män. Män. Män. Var är alla vuxna passionerade hästtjejer? Kvar i stallet och servar? Var finns makten, erkännandet, de stora pengarna, äran? Hos männen på sulkyn skulle jag tro. Det kan väl inte vara så krasst att kvinnor inte skulle klara av det? De behöver liksom inte dra hästen runt banan! Hästen springer (heter det så?) alldeles själv. Det kan väl vilken redig kvinna som helst (intresserad förstås), sitta i en sulky bakom hästen, vifta med piskan och vinna miljonerna. Plätt lätt om ni frågar mig! Maka på er gubbar och släpp fram brudarna, dom finns där ute någonstans. Det är in fasta övertygelse.

                                             HOPPLA HOPPLA TJEJER! JAG SATSAR PÅ ER

                         

Om

Min profilbild

sanew

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela