sanew.blogg.se

Tankar, funderingar och händelser i min värld ;)

Bra Bättre Bäst

Publicerad 2014-09-25 19:57:42 i Allmänt,

Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre

 (detta citat av okänd fick mig att minnas, tänka och skriva lite)

Ett gäng år sen satt vi, ett glatt och smått galet tjejgäng hemma hos mig. Middagen var intagen och överstökad.  Det nya sällskapsspelet och vinet dukas fram på bordet. Skratten är många och hjärtliga. Vi bjuder på oss själva och har roligt ihop. Aktivitetskorten får oss att göra den ena knäppare saken efter den andra med glimten i ögat. Ironiskt nog får jag ett kort som lyder ”Visa din värsta valk”. Jaha, då får ni hjälpa mig och leta! har inte sett skymten av något valkliknade på min kropp någonsin. Eller vänta, när jag var gravid och kurade ihop mig kunde en aningens valk kanske skönjas precis ovanför gravidmagen. Tjejerna godkände inte detta, valken skulle fram här och nu. Allt annat ogills. Blev erbjuden att få ta över en och en annan valk av några. Nä, vill gärna ha mina egna iså fall men tack ändå.

Alla har vi skavanker eller tillkortakommanden som upptar ens tanketid ibland. Men det borde få stanna där, i tanken en stund. Sen kan det få rinna av som vatten på en gås. Vi ser ut som vi gör! Vi är som vi är! Vi gör det bästa vi förmår! Köp det eller låt bli. Alla kan inte älska alla. Men alla kan och måste respektera alla. Oavsett vad.

Om jag inte ser ut som jag med allt som hör till. Om jag inte är som jag är i varje situation och dag. Då är det ju inte jag! Jag kan bara vara mig själv och det är gott nog. Duger alldeles utmärkt. Dessutom har jag mina egna valkar nuförtiden som jag kan vara stolt över.

Finns ingen anledning att jämföra sig med någon annan, det stjäl energi och tid. Då springer livet förbi. Livet är här och nu! Livet är till för oss som har turen att vara här. Spill inte en minut eller sekund på oviktiga saker som ändå inte går att påverka. Var glad för den unika människa du är. Det är jag. Glad för dig. Och för mig. Vi är inte så olika varandra i grund och botten ändå, alla är vi människor. Även drottningens fisar luktar.

                                             Likasammadana

Om

Min profilbild

sanew

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela